Список документів для перетину українсько-польського кордону

ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ !

Компанія KLR Bus повідомляє про те, що пасажирів із пролонгованими закордонними паспортами не пропускає прикордонна служба Республіки Польща !!!
Компанія KLR Bus залишає за собою право відмовити в перевезенні пасажирів, які використовують пролонговані біометричні паспорти, у зв’язку з можливим застосуванням до перевізника штрафних санкцій.

При перетині українсько-польського кордону необхідні такі документи:

• візу (громадянин Шенген або Польщі) або інший дійсний документ, що дає дозвіл на в’їзд і перебування в Польщі (наприклад карта побуту) або країні ЄС.
Тільки власники біометричних паспортів звільнені від візової вимоги; Якщо Ви громадянин третьої країни, Вам потрібно перевірити, чи є країна Вашого походження в переліку третіх країн, громадяни яких звільнені від візових вимог. https://www.gov.pl/web/gruzja/lista-panstw-ktorych-obywatele-moga-podrozowac-dopolski-bez-wiz
• медичне страхування на мінімальну суму 30 000 євро (у випадку в’їзду на підставі польської національної візи);
• 300 злотих, якщо період планового перебування не перевищує чотирьох днів;
• 75 злотих на кожен день запланованого перебування, якщо термін перебування перевищує 4 дні (або еквівалент такої суми в інших валютах);
• Якщо іноземець: є учасником туристичної подорожі, молодіжного табору, спортивних змагань; оплатив видатки, пов’язані із перебуванням у Польщі; прибуває до санаторно-оздоровчого закладу; є учасником програми, що дозволяє йому виконувати роботу під час канікул у Польщі, що не є основною метою його перебування, врегульованого міжнародною угодою, стороною якої є Польща; зобов’язаний мати фінансові ресурси на життя, щонайменше 20 злотих на день запланованого перебування (однак, не менше 100 злотих або еквівалент цієї суми в інших валютах).
• Іноземець, який в’їжджає на територію Польщі, щоб розпочати або продовжувати навчання у вищому навчальному закладі, брати участь у наукових дослідженнях чи дослідженнях, виконувати проектні роботи, розпочинати або продовжувати дослідження, зобов’язаний мати принаймні 1270 злотих у перших двох місяцях запланованого перебування (або еквівалент ця сума в інших валютах).
Всю додаткову інформацію щодо в’їзду та перебування на території Республіки Польща можна отримати за посиланням: https://poland.mfa.gov.ua/ua
Footer BG