Чек-лист ідеальної поїздки

Безперечно, спонтанність це класно. Будь-яке місце на карті, замовлення гарячих турів тощо – весело, непередбачено, задерикувато. Проте, не всі люди в душі авантюристи, тож звикли до всього підходити з «холодною головою». Так, напевно, правильніше, оскільки від продуманості та організації майбутньої поїздки залежить комфорт та безпека. Отже, якщо ви звикли, щоби все було «по поличках», тоді дивіться чек-лист правильного планування подорожі.

№1. Складаємо маршрут та вибираємо транспорт

Бажаєте поїхати в одне місто? Поїздити кількома локаціями в Україні? Чи збираєтеся відвідати іншу державу? Саме від відповіді на ці питання залежить вибір транспорту та самого маршруту. Щоб поїхати в іншу країну, може знадобитися віза. Можна звернутися до відповідних організацій чи користуватися спеціалізованими сервісами.

Можна поспілкуватися у тематичних групах, де сидять мандрівники з усього світу та які зможуть підказати найзручніший та найбезпечніший маршрут. Що стосується транспортного засобу, то Україною ідеально подорожувати власним авто.

Поміркуйте самі, ви зможете зупинятися в будь-яких місцях для перекусу або фотосесії, змінювати напрямок маршруту, заїжджаючи в інші населені пункти. Також добрим варіантом стане автобус, тим більше, що сьогодні багато автобусних турів із екскурсіями. А ось, в іншу державу ефективніше та практичніше вирушати літаком.

№2. Заздалегідь бронюйте квитки

Найпрактичнішим і найзручнішим способом пересування по всьому світу є авіаперельоти. Але чому варто обирати і купувати квитки заздалегідь?

  1. 1.Ви уникаєте неприємних «сюрпризів» таких як брак вільних місць, перенесення дати вильоту, висока ціна та ін.
  2. Заощаджуйте. Найвигідніші розцінки пропонують за кілька місяців до майбутнього вильоту.
  3. Отримуєте можливість вибрати місце, яке найбільше підходить саме вам.
  4. Уникаєте емоційного стресу через непередбачені ситуації. Дозвольте собі отримувати задоволення від поїздки, не вирішуючи на місці проблеми, що виникли.

№3. Вибирайте та бронюйте житло

У цьому випадку необхідно враховувати свої фінансові можливості, мобільність, звички та особисті переваги. На щастя, зараз варіантів житла достатньо. • Готель. Найкомфортніший, зручний та практичний спосіб. Можна забронювати заздалегідь або після приїзду до пункту призначення. Тут вам нададуть усі потрібні умови для приємного проведення часу. • Оренда будинку. Відмінно підійде для великої компанії чи сім'ї з дітьми. Усі умови для проживання забезпечені. • Оренда квартири. Головний плюс – тут дешевше, ніж у готелі. Є все необхідне обладнання та меблі, за винятком покоївок. • Хостел. Вам нададуть ліжко-місце (ліжко, тумбочку). Такий варіант хороший, оскільки дозволяє значно заощадити, надається безкоштовний сніданок, душ. Для компанії молоді чи мандрівників-бепекерів – те, що потрібно. Знайти житло на час поїздки можна ще вдома, скориставшись спеціальними програмами.

№4. Що взяти з собою у поїздку: найважливіше

Для кожного з нас збирання валізи стає справжнім стресом, правда? Але це зробити доведеться і не «як-небудь», а з усією відповідальністю, щоб взяти все найнеобхідніше і нічого зайвого. Навіщо тягнути зайву вагу? Отже, список мандрівника:

  1. Гроші та документи у паперовому та електронному вигляді: закордонний паспорт, паспорт, банківські картки, готівкові купюри, квитки, бронь готелів, медична страховка, права водія, права водія, страховку та документи на машину.
  2. Аптечка. Індивідуальні препарати, протизапальні та жарознижувальні засоби, від отруєння та діареї, знеболювальні, антисептик, бинт та пластир, льодяники для горла та спрей для носа, протиалергічні препарати.
  3. Техніка. Навушники, перехідники для розеток, фотоапарат та камера, навігатор, ноутбук (за потреби), зарядний пристрій та телефон.
  4. Косметика та засоби особистої гігієни по 100 мл. Зубна паста та щітка, гребінець, бритва, крем для тіла та обличчя, вологі серветки, дезодорант, гель для душу та шампунь, манікюрне приладдя (пилочка, кусачки), сонцезахисний крем, предмети гігієни (для дівчат), бальзам для губ та .
  5. Взуття та одяг. Вуличні та домашні капці, легкі штани, сорочки та футболки, шкарпетки та спідня білизна, тепла кофта, купальник/плавки, сонцезахисні окуляри та головний убір.

Важко однозначно відповісти, як спланувати подорож, оскільки кожна подорож має свої особливості. Наприклад, якщо ви збираєтеся їхати в гірську місцевість, то список буде інший, ніж у автобусному турі або відрядженні.По суті, це загальні рекомендації, які кожен повинен доповнювати на власний розсуд, враховуючи погодні умови міста/країни, куди вирушаєте, вид транспортного засобу, тривалість колії тощо.

№5. Складаємо план дозвілля

Якщо ви не любитель постійного «валяння» на пляжі, тоді обов'язково продумайте, чим візьметеся на відпочинок додатково.

  • Читання книги. Цікаво та корисно. Можна взяти паперовий варіант твору, що сподобався, або завантажити в електронному вигляді.
  • Настільні ігри. Їдете з компанією чи усією родиною? Тоді "Мафія", "Монополія", магнітні шахи - те, що потрібно. Чому б не розрядити нудну атмосферу?
  • Екскурсії. Обов'язково завітайте на цікаві музеї, пам'ятки, історичні місця. Але не відкладайте пізнавальну програму на останній день.

Звісно, потрапляючи у нове місце, хочеться побачити все й одразу, але не варто цього робити. По-перше, ви не зможете надати в кількох місцях одночасно. По-друге, бігаючи різними локаціями, мигцем проглядаючи їх, ви сильно втомитеся. Краще розподіліть час дозвілля, знайдіть в інтернеті місця, які хочете відвідати, складіть список і дотримуйтесь його. І, не забудьте перевірити валізу перед поїздкою.

Footer BG