Цікаві ігри, щоб не нудьгувати у дорозі

Іноді з тих чи інших причин, доводиться вирушати в довгу поїздку літаком, поїздом, автобусом або автомобілем. Одні полюбляють тривалу подорож, думаючи про життя, бачачи прекрасні пейзажі за вікном. Інші – не можуть знайти собі місце від нудьги, особливо діти. Відмінним варіантом у цьому випадку стануть захоплюючі ігри в подорож, які наповнять її яскравими емоціями, веселощами, позитивом.

Незалежно від того, з ким подорожуєте, з сім'єю, великою компанією або з другом, через годинку-другу поїздка здається нестерпною та нескінченною. Тому, щоб час пройшов непомітно, варто заздалегідь підготуватися і підібрати відповідні ігрові програми, які будуть цікавими для людей різної вікової категорії.

Словесні ігри

Таке проведення часу не тільки піднімає настрій і скорочує час у дорозі, а також тренує логічне мислення та лінгвістичні навички.

1. «Збираю валізу»

Відмінний варіант для гри в автобусі з будь-якою кількістю людей. На старті вимовляється фраза: «Збираюся у подорож, візьму із собою…», після чого перераховуються кілька речей повністю або частково пов'язаних між собою. Наприклад, ковбаса, помідор, редиска. Учасники повинні зрозуміти, за якою основною ознакою відбираються предмети для подорожі.Наприклад, перераховані вище об'єкти мають червоний колір.

2. «П'ять слів»

Правила тут дуже прості. Вигадується питання з дієсловом. Наприклад, «Що шумить?». Гравці повинні назвати кілька слів (5-6), які відповідають йому.

3. «Вгадай казку»

Ведучий загадує казку, називаючи лише кілька предметів та героїв. Завдання учасників – знайти зайве слово, яке не стосується казки, відгадати її назву. Можна задумати пісню, мультфільм, кіно та ін.

Ігри на папері

Незважаючи на стрімкий розвиток технологій, появу всіляких гаджетів та комп'ютеризованого обладнання, часом під рукоюкрім аркуша паперу та ручки нічого немає. Особливо коли хочеться розважитися і пограти в дорозі, розрядивши нудну обстановку.

1. «Бики та корови»

Гравець №1 повинен придумати число із чотирма різними цифрами. Учасник №2 має його відгадати. Відгадавший, складає нову комбінацію. • Корова. У названому та відгадуваному числі однакова цифра. • Бик. Цифра, що збіглася в числах, знаходиться в тому самому місці. Наприклад, гравець №1 придумав цифру 3421, а №2 називає 5498. Тоді виходить 1 бик та 1 корова. У виграші залишається учасник, який повністю відгадав число першим.

2. «Хрестики-нуліки на нескінченному полі»

Від класичної гри відрізняється розширеним полем. Береться аркуш паперу, бажано у клітинку, і кожен ставить «нулик» або «хрестик» по черзі. Закінчується турнір після заповнення ігрового поля та виграшу одного з учасників – розташування п'яти однакових знаків в одну лінію по діагоналі та прямій смузі.

3. «Лабіринт»

Відмінний варіант гри в дорогу для компанії чи пари людей. Створюється пірамідальне чи квадратне поле на аркуші паперу. Можна використовувати складніші форми. По черзі гравці ставлять смужки у горизонтальному чи вертикальному напрямку. Мета: закрити квадрат (клітинку), поставити нулик або хрестик (свій знак), зробити наступний хід. Коли поле повністю заповнене, підраховується кількість кожного значка. У виграші той, хто має більшу кількість.

Ігри у дорогу на телефоні

Цей варіант створений для любителів мобільних розваг. Краще закачувати «легкі» варіанти, в які можна грати без інтернету та повернутися в гру у будь-який час, без втрати зароблених очок тощо. Нижче представлені ігри в дорогу на телефоні, які допоможуть скоротати час у поїздці.

1. Homescapes

Можна сказати, що це своєрідний аналог мобільної гри «3 до ряду». Основне завдання – зібрати ідентичні фігурки, здобувши очки. Є повноцінним симулятором будівництва. Гравець збирає бали, за які купує предмети декору для особистого особняка. Одна з головних переваг — можливість грати без підключення інтернету.

2. Smash Hit

Це головоломка, яка стане захоплюючою грою у дорозі. Тут головне зробити правильний розрахунок та розробити тактику. Має деякі подібності із класичним «арканоїдом», але більш досконала та цікава. Перед кожним новим рівнем необхідно розраховувати тривалість і час польоту кулі, від старту до мети. Звичайно, заважатимуть йому всілякі перешкоди.

3. Fallout Shelter

Спокійна та захоплююча гра, яка полягає у будівництві власного притулку з кількома кімнатами. У кожному приміщенні потрібно збирати енергію, а мешканцям забезпечувати постійний доступ до їжі та води. У міру розширення житла кількість постояльців збільшується, отже, підвищуються їх запити, які потрібно задовольняти.

Підбиваючи підсумки…

Поїздка завжди супроводжується приємними емоціями та враженнями, тому довга дорога не повинна псувати настрій. Адже рішення є – захоплюючі ігри у подорож, які скоротять час у дорозі та дозволять весело провести час.

Footer BG