Як підготуватися до поїздки з дітьми?

Як підготуватися до поїздки з дітьми?

Для багатьох батьків подорож з дитиною є приємним та захоплюючим проведенням часу, отриманням маси позитивних емоцій. Однак для деяких мам та тат це стає справжнім випробуванням. Чому так відбувається? Все просто! Не всі знають, як правильно підготуватися до поїздки, щоб вона пройшла легко, спокійно та приємно для дорослого та маленького мандрівника. У цій статті представлені основні «закони» організації комфортного вікенду для всієї родини.

Насамперед, потрібно налаштуватися самим, і зацікавити малюка в майбутній поїздці, таким чином, ви якби «запрограмуєте» його на правильну поведінку та ставлення до того, що відбувається. Розкажіть про те, наскільки цікавою та цікавою для нього буде майбутня поїздка. Що він зможе подивитися, наприклад, на нові види рибок, яких немає у тій місцевості, де він живе. Зі старшими дітьми значно простіше, оскільки можна поцікавитися про місця, які вони хотіли б відвідати. Ці локації обов'язково додавайте до списку вашого турне. Пам'ятайте, що правильно мотивована на подорож дитина – гарантія комфортної, лайтової та приємної поїздки.

Що радимо підготувати до поїздки з дітьми?

1. Правильний і зручний одяг.

Ознайомтеся з прогнозом погоди на ті дні, коли заплановано вікенд, та підберіть відповідний гардероб. Може знадобитися все - починаючи від купальника і засобів для засмаги, завершуючи дощовиком та теплою кофтинкою.

2. Улюблені іграшки.

Для малюків - це може бути пустушка або м’яка іграшка, з якою дитина звикла засинати. Для більш дорослих дітей - кубик рубика чи м’яч-антистрес.

3. Ліки.

З базового: парацетамол/ібупрофен, соплевідсмоктувач (для дітей до 3 років), краплі для носика, вушні краплі, засоби від інтоксикації, засоби від алергії тощо. Якщо дитина має серйозні захворювання - наявність її індивідуальних ліків у вазілі перевірте двічі!

4. Засоби індивідуальної гігієни.

Зубні щітки, пасти, дитячі шампуні, вологі та сухі серветки, памперси - маст хев у подорожі!

5. Ігри і відео.

Найпростіший і практичніший варіант – гаджет із завантаженими аудіокнигами, іграми, мультфільмами. Також можна взяти із собою настільні ігри у компактних варіаціях. Вони легко вміщаються у невелику сумку, не займаючи надто багато місця. По приїзду на відпочинок, не думайте, що дитині цікаво днями бовтатися у воді. Йому також потрібні інші розваги: атракціони, аквапарки, інтерактивні музеї та ін.

6. Перекуси та їжу.

Якщо дитина не на грудному вигодовуванні - візьміть у достатній кількості дитячу суміш і пляшечку. Можете взяти у поїздку невеличкий термос з гарячою водою, щоб у разі чого можна було приготувати суміш для малюків у автобусі. Також рекомендуємо продумати над перекусом - печиво, крекери, овочі/фрукти тощо.

7. Переноски для дітей і коляски.

Якщо ви їдете з немовлятами - радимо взяти з собою слінги-переноски. Вони займають мало місця у валізі, але у подорожі просто незамінні помічники для батьків. Якщо подорож довготривала - то певно що без коляски не обійтися.

Топ-важливі речі підготували? Тоді пора складати їх у валізи!

Які ліміти безоплатного багажу для дітей?

Нагадуємо, що наразі на одного пасажира можна перевозити багаж вагою:

  1. Польща, Чехія, Австрія, Словаччина - 30 кг (розподілені на 2 сумки, кожна з якої не перевищує 15 кг, розміром 90х60х40см) та одну ручну поклажу до 5 кг;
  2. Німеччина, Бельгія, Голландія, Люксембург - 40 кг (розподілені на 2 сумки, кожна з якої не перевищує 20 кг, розміром 90х60х40см) та одну ручну поклажу до 5 кг. Доплата за кожний 1 кг понаднормово становить 1,8 EUR/кг.

Якщо дитина до 6 років - на неї надається наступні норми багажу, який безоплатно можна взяти у дорогу:

  1. половина багажу, тобто 1 валізу вагою: Польща, Чехія, Австрія, Словаччина - 15 кг Німеччина, Бельгія, Голландія, Люксембург - 20 кг
  2. коляску, але тоді багаж на дитину не рахується.

Для дітей від 6 до 15 років - норми багажу такі як для дорослих:

  1. Польща, Чехія, Австрія, Словаччина - 30 кг (розподілені на 2 сумки, кожна з якої не перевищує 15 кг, розміром 90х60х40см) та одну ручну поклажу до 5 кг;
  2. Німеччина, Бельгія, Голландія, Люксембург - 40 кг (розподілені на 2 сумки, кожна з якої не перевищує 20 кг, розміром 90х60х40см) та одну ручну поклажу до 5 кг. Доплата за кожний 1 кг понаднормово становить 1,8 EUR/кг.

Як скласти компактно речі, щоб влізло все?

Взуття може використовуватися як «футляр» для крихких предметів (годинник, окуляри тощо) і аксесуарів. Одяг варто скручувати рулонами, а не складати стовпчиком. Таким чином, речі майже не мнуться і займають менше місця.

Зарядні пристрої, навушники необхідно укладати не в скрученому або згорнутому стані, а у прямому положенні вздовж стінок сумки/валізи. Туристичний компресійний мішок відмінно замінює пакети від одноразових підгузків або речей, які бояться вологи. Покладіть речі і щільно скрутіть у рулон, видавлюючи надлишки повітря.

Щоб не пролився вміст косметичних засобів та інших речовин, що знаходяться у пляшечках та флаконах, необхідно відкрутити кришечки, закрити отвори харчовою плівкою і закрутити назад. Заощадити корисне місце в аптечці можна, якщо брати ліки без коробки, а лише інструкцію та блістер. Якщо до валізи причепити бірку «ОБЕРЕЖНО КРИХКЕ», тоді з багажем з більшою ймовірністю будуть поводитися акуратніше.

Footer BG