Що взяти з їжі у дорогу: основні рекомендації

Настав час відпусток, а це означає, що вже пора вибирати варіант транспорту для подорожі, збирати чемодан і шукати на просторах інтернету смачні перекусів в дорогу. Традиційний «радянський» набір (пакетована кава, хліб, варені яйця, ковбаса) давно залишився в минулому. І не варіант чекати кілька годин зупинки, щоб підкріпитися в дорожньому кафе їжею незрозумілої якості. Найкраще підготуватися заздалегідь та приготувати ароматну їжу з собою у поїздку.

Що взяти з їжі у дорогу: основні рекомендації

Насамперед, це вода. Можна придбати негазовану або газовану, головне, чисту та корисну. Додатково можна додати у пиття шматочки фруктів або трохи соку. Без води нікуди, особливо якщо це літній час. За кількістю вирішуйте самі, але не менше ніж 1 літр.

Нестача рідини в організмі загрожує зневодненням, яке супроводжується запамороченням, втомою, млявістю. Мінімум води можна брати тільки у тому випадку, якщо впевнені, що зможете заповнити її запаси у дорозі. Що стосується продуктового набору, то він має бути з тривалим терміном зберігання, безпечним, ситним та смачним.

Отже, що взяти з собою в поїздку з їжі, щоб бути ситим та енергійним?

Питну воду. Галети, злакові хлібці, сухарики, булочки, хліб. Домашні котлети та відварене м'ясо з гарніром. Тушене м'ясо до овочів чи бутерброди. Відварені овочі: броколі, ріпа, картопля, морква. Свіжі овочі: кабачки, морква, перець, огірки. Фрукти: авокадо, мандарини, кавун, диню, груші, банани, яблука. Копчену ковбасу. Відварені яйця. Сир твердих сортів: Голландська, Гауда, Пармезан. Паштет. Сало (тільки в холодну пору року). Зелень: петрушку, кріп, салат. Овочі консервовані для салатів: кукурудза, квасоля, горошок. Сухофрукти (фініки, чорнослив, родзинки, курагу), горіхи, мюслі. Солодощі: джем, пряники, цукерки, печиво. Протеїнові батончики.

Для зберігання перекусів використовуйте спеціальні контейнери невеликих розмірів, які забезпечать зручне прийняття їжі. Робіть компактні заготовки, які не вимагають використання приладів, якими незручно і навіть небезпечно користуватися під час руху машини.

Смачні рецепти в дорогу

Якщо виникло питання приготування «зручних» та поживних страв у поїздку, тоді рекомендуємо скористатися варіантами рецептів, які займають мінімум зусиль та фінансів. І зовсім не важливо, на якому транспорті плануєте їхати, такі перекуси зберігаються довго, не виділяють інтенсивного аромату, калорійні та смачні.

1. Спрінг-роли

Основними інгредієнтами є креветки, рисові листи та овочі. До речі, перший продукт можна за бажанням замінити на крабові палички. Розгорніть рисові листи, змочіть теплою водою, покрийте поверхню подрібненими продуктами, загорніть у рулет. Додатково можна додати соус чи горіховий соус чилі для пікантного смаку.

2. Макарони із сиром

Ідеальний варіант їжі в дорогу автобусом, машиною, поїздом. Етапи приготування відомі всім. Головні переваги такого перекусу: довго не псується (мінімум півдня, навіть при високій температурі), ситний, тому добре втамовує голод, може вживатися в холодному вигляді.

3. Рулети з лаваша

Тут можна «включити» фантазію і використовувати як начинку відварену курку, сир та інше.

4. Маффіни

Універсальна страва, яку можна приготувати солоною або солодкою. Їх зручно їсти в автобусі та будь-якому іншому транспорті. Як начинка підійде ковбаска, сир, смажена цибуля, ароматні трави, бекон та ін.

5. Бутерброди з м'ясом

Достатньо поживна їжа, особливо, якщо додати майонез або олію. Також можна укласти на хліб менш калорійні інгредієнти: овочі, ростбіф, індичку, куряче м'ясо. Під час подорожі чудово підійде пюре, локшина або каша швидкого приготування, оскільки є можливість набрати окріп, а також столик.

Що можна взяти із собою на перекус у дорогу?

Беріть легку їжу, оскільки вона не викликає проблем із травленням. Тим паче, якщо поїздка планується автобусом. Це можуть бути фрукти та овочі із щільною шкіркою: огірки, яблука, груші, банани. Також корисні перекуси представлені у вигляді горіхів і сухофруктів, хлібців з висівками, круто зварених яєць.

Купуйте твердий сир та м'ясо лише у вакуумі. Після відкриття вони довго не зберігаються. Важливо пам'ятати про це. Беріть картоплю, зварену в мундирі, або побалуйте себе менш корисною, але дуже смачною їжею: печивом, чіпсами, сухариками.

Що можна приготувати, щоби довго стояло?

Багато хто цікавиться, що взяти в дорогу поїсти такого, щоб швидко не зіпсувалося? Є продукти, які здатні зберігати свої смакові та корисні властивості тривалий час. До них відносяться: • сухофрукти; • бутерброди з сиром та шинкою; • шоколад; • сушена ковбаса; • яловичий рулет; • в'ялене м'ясо.

Також для поїздки відмінно підійде сендвіч або салат із куркою, зеленню, ростбіфом та авокадо. Приготовлену страву можна покласти в пакет або контейнер. Для поїздки не підходить їжа з великою кількістю соусів та спецій, оскільки така їжа псується значно швидше.

ТОП дорожніх закусок

Нижче наведено список швидких, легких у приготуванні та поживних закусок, які гарантовано сподобаються як дорослим, так і дітям. Вибирайте ті, які більше підходять до вашого повсякденного харчування та беріть із собою у подорож.

  1. Маффіни з кабачків
  2. Листкові рулети з сиром та беконом
  3. Маффіни з кокосом та манго
  4. Рол із лаваша з сиром
  5. Сендвіч з тунцем
  6. Домашні крекери
  7. 7.Сирний попкорн
  8. Вівсяний пиріг з полуничним джемом
  9. Легке в'ялене м'ясо
  10. Запечені овочеві чіпси

Ситні, ароматні, смачні і, головне, домашні перекуси зроблять подорож максимально приємною і комфортною. Беріть приготовлену власноруч їжу з собою, щоб бути впевненим у її безпеці. Проводьте час у дорозі із задоволенням, насолоджуючись чудовими краєвидами за вікном.

Footer BG