Скільки багажу можна взяти в дорогу?

Це певно найчастіше питання, яке нам задають пасажири. Тому вирішили зібрати інформацію про допустимий ліміт багажу в одній статті.

Отже, скільки ж можна сумок взяти з собою в поїздку на KLR Bus?

У вартість квитка для дорослих входить оплата за багаж:

  1. на маршрутах з/до Польщі, Чехії, Австрії, Словаччини - 30 кг (розподілені на 2 сумки, кожна з якої не перевищує 15 кг, розміром 90х60х40см) та одну ручну поклажу до 5 кг;
  2. на маршрутах з/до Німеччини, Бельгії, Голландії, Люксембургу, Франції, Швейцарії - 40 кг (розподілені на 2 сумки, кожна з якої не перевищує 20 кг, розміром 90х60х40см) та одну ручну поклажу до 5 кг.

Які норми безоплатного багажу для дітей?

У вартість дитячого квитка (для дітей від 0 до 6 років) входить половина багажу, тобто можна взяти 1 валізу вагою:

  1. Польща, Чехія, Австрія, Словаччина - 15 кг;
  2. Німеччина, Бельгія, Голландія, Люксембург, Франція, Швейцарія - 20 кг. Можна взяти у дорогу для діток коляску, але тоді багаж на дитину не рахується. Для дітей від 6 до 15 років - норми багажу такі як для дорослих.

Для пасажирів з дітками ми зібрали інформацію з рекомендаціями “Як підготуватися до поїздки з дітьми?”, вона є у окремій статті за посиланням: https://klr.com.ua/blog/child-trip.

Якщо сумка важче за встановлені ліміти, яка доплата?

Доплата за кожний 1 кг понаднормово становить:

  1. 1,8 EUR/кг з /до Німеччини, Бельгії, Голландії, Люксембургу, Франції, Швейцарії
  2. 10% від вартості квитка з/до Чехії, Польщі, Австрії, Словаччини при наявності вільного місця в багажному відділенні автобуса. Доплата за переліміт багажу проводиться безпосередньо водію при контрольному зважуванні сумок перед посадкою на рейс.

Можна взяти з собою котика/собачку?

Можна. Детально про правила перевезення тварин на маршрутах KLR Bus написали в окремій статті, детальніше тут: https://klr.com.ua/blog/road-animals.

Footer BG