Топ-5 причин відмови пасажиру у посадці на рейс

Багато хто з пасажирів вважає, що маючи оплачений чи заброньований квиток, їх гарантовано допустять до поїздки автобусом. І звісно, коли водій відмовляє у посадці - у пасажира одразу виникає купа запитань, скраг і негативу. Давайте розберемося, чому і у яких випадках водій має право не взяти людину «на борт».

Причина №1. У пасажира автобуса явні ознаки алкогольного чи наркотичного сп'яніння.

Ознаки алкогольного або наркотичного сп'яніння у пасажира автобуса можуть бути наступні:

  • Запах алкоголю чи наркотиків.
  • Неясна мова.
  • Розширені зіниці або їх звуження.
  • Сонливість чи занепокоєння.
  • Мутний погляд чи відсутність реакцію оточення.
  • Порушення координації, неадекватна поведінка.

Якщо ви помічаєте подібні ознаки у пасажира автобуса, це може бути ознакою того, що він знаходиться під впливом алкоголю або наркотиків. У такій ситуації важливо повідомити про це водія для вжиття відповідних заходів.

Причина №2. У пасажира неповний пакет документів.

Відсутність необхідних документів при посадці на автобус може бути причиною відмови з таких причин:

  • Безпека пасажирів та водія.
  • Правові вимоги.
  • Контроль пасажирського потоку.
  • Запобігання шахрайству.

Це стосується не лише громадян, але і тварин, які пасажир хоче взяти з собою у поїздку, також. Загалом, відмова у посадці за відсутності всіх необхідних документів обумовлена ​​законодавством та правилами автобусних компаній з метою забезпечення безпеки та контролю за процесом перевезення.

Від себе ми зібрали перелік документів, з якими можна перетинати українсько-польський кордон, інформація тут: https://klr.com.ua/blog/crossing-border. Перед поїздкою необхідно ОБОВ’ЯЗКОВО перевіряти актуальну інформацію на:

  1. Сайті Державної прикордонної служби України: номер - 1598 (з мобільного) та +38044-527-63-63 (для дзвінків із-за кордону)
  2. Також у дипломатичних представництвах держав слідування маршруту так як правила можуть змінюватися.

Причина №3. Пасажир з собою бере більше дозволеного багажу, за який відмовляється доплачувати.

На рейсах KLR Bus у вартість квитка входить перевезення багажу у наступних лімітах:

  • На маршрутах до Польщі, Чехії, Словаччини, Австрії у вартість квитка закладається перевезення багажу: загальною вагою до 30 кг (розподілено на 2 сумки, кожна з якої не перевищує 15 кг, розміром 90х60х40см) та одну ручну поклажу до 5 кг. У разі перевищення допустимих норм, здійснюється доплата у розмірі 10% вартості квитка на вказаних маршрутах. Наявність вільного місця у багажному відділенні автобуса вирішується по факту при посадці.

  • На маршрутах до Німеччини, Бельгії, Нідерландів, Люксембургу, Франції, Швейцарії - до 40 кг (розподілено на 2 сумки, кожна з якої не перевищує 15 кг, розміром 90х60х40см), та одна ручна поклажа пасажирів до 5 кг. Якщо ж допустимі норми перевищено, здійснюється доплата у розмірі 1,8 Євро за кожен кілограм на вказаних маршрутах. Наявність вільного місця у багажному відділенні автобуса вирішується по факту при посадці.

Для діток до 6 років (мова йде про дитячий квиток зі знижкою 50%) - безкоштовно надається можливість перевозити або дитячу коляску або 1 валізу, вага якої не перевищує половини зазначених лімітів, тобто:

  1. На маршрутах до Польщі, Чехії, Словаччини, Австрії - вагою до 15 кг.
  2. На маршрутах до Німеччини, Бельгії, Нідерландів, Люксембургу, Франції, Швейцарії - до 20 кг. Загальна рекомендація пасажирам - не виходити за рамки встановлених обмежень, але якщо дуже треба взяти ще одну валізу у дорогу - то розраховуйте, що за неї треба буде додатково оплатити.

Причина №4. Наявність у пасажира в поїздці заборонених предметів.

Перевезення заборонених речей у багажі автобуса може бути небезпечним та протизаконним. Заборонені предмети можуть змінюватись в залежності від країни та місцевого законодавства, але зазвичай вони включають такі категорії:

  • Вогнепальна зброя та боєприпаси.
  • Вибухові та легкозаймисті матеріали.
  • Наркотики та контрольовані речовини.
  • Гострі та ріжучі предмети.
  • Шкідливі хімічні речовини.
  • Культурні цінності.

Також звертаємо увагу на перелік товарів, які можна ввозити до Республіки Польща через українсько-польський кордон у певних лімітах (продукти харчування, алкоголь, сигарети тощо) - інформацію зібрали окремо тут: https://klr.com.ua/blog/transportation-rules.

Причина №5. Пасажир хоче поїхати з домашньою твариною (котиком/собачкою), але не має переноски.

Ми дозволяємо пасажирам брати з собою у поїздку своїх домашніх улюбленців, але у тварин мають бути обов’язково пакет документів і переноска з твердим дном. Без переноски тварин (і відповідно їх власників-пасажирів) не допускають в салон автобусу з міркувань безпеки і комфорту інших пасажирів на борту.

Якщо плануєте подорожувати з котиком/собачкою, думаємо вам буде доречно переглянути нашу статтю “Перевезення тварин у автобусі”, де ми зібрали всі топ-питання від пасажирів щодо перевезення тварин на рейсах KLR Bus: https://klr.com.ua/blog/road-animals.

Footer BG