6 порад, як з комфортом подорожувати автобусом взимку

Поїздки на автобусі – чудовий спосіб побачити багато міст і країн за невеликий проміжок часу. Також серед переваг такого виду мандрівок є більша мобільність у пересуванні, великий вибір напрямків та економія бюджету.

У цій статті ми доведемо, що немає поганої пори для мандрівки автобусом – буває неправильна підготовка до поїздки. Тому їздити в довгу дорогу взимку – теж може бути зручно! 

Чому варто поїхати в подорож автобусом взимку?

DVR_0031.jpg

Зима – чудова пора для мандрівки автобусом. А відчуття, що на вулиці холодно, а всередині у салоні тепло тільки додає затишку. Ви відпочиваєте, п’єте гарячий чай, читаєте книгу, а за вікном тільки й змінюються краєвиди: то засніжені поля, то гори з білими шапками на вершинах, то святкові різдвяні міста.

Тому для того, аби забезпечити комфорт і спокій у зимовій мандрівці, ми підготували 6 порад для пасажирів, слідуючи яким подорож пройде успішно.

Оберіть надійного автобусного перевізника

Якщо ви плануєте мандрівку заздалегідь – пошукайте в інтернеті транспортні компанії здійснюють перевезення між вашим містом та містом, у яке ви плануєте поїхати. Порівняйте частоту відправлень, ціни, комфортн автобусів. Зверніть увагу на те, як детально перевізники надають інформацію про рейс та чи легко до них звернутися у разі виникнення додаткових питань. Також, не буде зайвим почитати відгуки пасажирів, які користувались їх послугами – досвід інших людей, часто грає визначальну роль у виборі перевізника.

Подбайте про теплий одяг і зручне взуття

Тривала зимова мандрівка – ще та пригода. Тому немає сенсу паритись над підбиранням модного та красивого одягу, ніби виходите “в люди”. Головне правило одягання в довгу дорогу – аби було зручно. Це може бути ваш улюблений спортивний костюм, худі та вільні м’які штани, або ж флісовий костюм – речі з цього матеріалу теплі, приємні на дотик і до того ж не жмакається. На ноги є сенс взяти змінні зручні капці з міцною підошвою, або сандалі, вільні кросівки, які б не перетискали ноги під час тривалого сидіння.

Спланувати маршрут та час заздалегідь

Поставтесь до тривалої дороги відповідально.  Не треба робити все в останній момент – за можливості, беріть квитки  заздалегідь. Чим складніший та рідкісніший маршрут – тим раніше варто купувати квитки. До того ж, чим раніше ви будете купувати квитки, тим більший у вас буде вибір по датах, годинах відправки та місцях розсадки у салоні. Деякі перевізники пропонують дешевшу ціну на квиток тим, хто бронює задовго до відправки. Та і коли перед самим виїздом розраховуйте час так, аби прибути на місце відправлення хоча б за 30 хв до відправлення. Так буде спокійніше і вам, і вашим попутникам, яких ви не заставите чекати  у разі запізнення.

Подумати про розваги під час подорожі

Багатогодинна дорога в автобусі – це чудова можливість приділити час для себе, якого завжди не вистачає. У вас буде нагода почитати книжку, яку все відкладали, послухати цікавий подкаст, подивитись фільм, серіал, або ж просто розслабитись і розчинитись у музиці в навушниках. Їдучи компанією, можете прихопити з собою настільні ігри, які не займають багато простору, карти, уно, або ручки та листки, щоб грати в “морський бій” чи інші цікаві забавки. Головне, входячи в азарт, під час гри не галасувати та не заважати іншим пасажирам.

Взяти з собою всі необхідні дрібниці

Перша, найнеобхідніша річ – це, звісно, квиток: не важливо, паперовий видрукований, чи електронний. Також не забудьте паспорт, дитячі свідоцтва про народження та інші необхідні документи, якщо мандруєте за кордон. Хоч багато автобусів обладнані usb для зарядки, повербанк точно буде не зайвим. Також користуйтесь навушниками, якщо бажаєте послухати музику чи подивитись фільм – поважайте сусідів на право їхати у тиші. Для гігієни: антисептик, вологі та сухі серветки. Дрібний перекус: горішки, фрукти, снеки без різкого запаху, водичка. А ще, мандрівники з досвідом радять брати вушні затички, пов’язку на очі та невеликий плед для сну.

Не забути взяти в дорогу подушку під шию

094.jpg

Для багатьох, як не дивно, довга поїздка на автобусі – це можливість поспати. Нехай і сидячи, нехай іноді трясе, але якщо організм хоче відпочинку він засне будь-де. Тому для комфортного сну у автобусі знадобиться дорожня подушка. Вона буває різних форм, матеріалів, наповнена чимось м’яким чи надувна. Головне, що вам буде на що покласти голову, шия не болітиме і сон буде міцнішим.

Пам’ятайте, що поїздка на автобусі це частина мандрівки – то ж чому б не почати нею насолоджуватись відразу, починаючи з процесу бронювання квитків – і закінчуючи виходом з автобуса у місці призначення.

Поставтесь з усією відповідальністю до вибору свого  автобусного туру. Якщо вперше їдете на велику дистанцію у кілька тисяч кілометрів – можливо, є сенс не ризикувати та розбити мандрівку на кілька, щоб був час на відпочинок. Не переживайте перед дорогою і, найголовніше, що потрібно взяти з собою в автобусну мандрівку – це позитивний настрій – і тоді поїздка принесе вам тільки радість.

Footer BG