Як передати посилку автобусом: що варто знати

Світ стрімко розвивається, і потреба у швидкій та доступній доставці речей стає все більшою. Вже давно окрім традиційних поштових служб з'явилися альтернативні способи перевезення посилок, і одним із найактуальніших на сьогодні стає використання автобусних перевезень. Відправлення посилок автобусом – зручний і доступний спосіб доставки речей в різні міста та країни. Цей метод стає все більш популярним, адже він пропонує ряд переваг у порівнянні з традиційними службами доставки.

DVR_0133 (1).jpg

Чому ж цей метод стає все більш популярним?

Якщо вам потрібно доставити особисті речі, документи чи смаколики в іншу країну, то передати посилку автобусом буде одним з найкращим варіантом. В чому переваги такого способу?

Швидкість

В сучасному світі, час є тим ресурсом, який завжди цінується, якщо не найбільше, то точно є основним фактором при виборі будь-якого варіанту. Автобуси курсують регулярно, і завдяки чітко спланованим маршрутам, посилки доставляються зазвичай протягом 1-3 днів. Це значно швидше, ніж доставка поштовою службою, особливо якщо мова йде про перевезення на невеликі відстані.

Доступність

Ціни на доставку посилок автобусом зазвичай нижчі, ніж у поштових службах. Це робить цей метод більш економним, як при передачі великого багажу і валіз, так і для передачі маленьких посилок чи документів.

Простота

Для відправлення посилки не потрібно оформлювати багато документів. Вам знадобиться лише паспорт та чітко написана адреса одержувача та контакті дані кожної зі сторін.

Загалом, відправлення посилок автобус за кордон є хорошим видом доставки. Швидкість, простота та невелика ціна за такі послуги привертає увагу все більше клієнтів щороку.

Які можливі труднощі чекають на Вас, якщо потрібно передати посилку автобусом?

Звісно, що такий метод доставки має і свої недоліки. Серед основних, слід виділити:

  • Залежність від маршруту. Географія обслуговування автобусів, які курсують за певним маршрутом, вужча, ніж в більшості службах доставки. Навряд чи міжнародний автобус буде курсувати через усі маленькі містечка. Тому отримувачу потрібно буде самостійно добиратися до найближчого великого міста, куди прибуває автобус. 

  • Прив’язка до часу відправлення та прибуття. Щоб передати посилку автобусом, потрібно бути в точний час на місці відправлення автобуса, а щоб отримати – на місці прибуття. Це не так зручно, порівнюючи зі службою доставки, куди можна прийти в будь-який час та день.

  • Можливі затримки. В продовження попередньо пункту, при проходженні кордону або під час руху автобуса можуть виникнути затримки. Тому сторона що приймає повинна бути готовою до ситуації, що замість графік прибуття автобуса може змінитися.

Попри деякі недоліки, відправлення посилок автобусом – це зручний, доступний та гнучкий спосіб доставки, який стає все більш популярним.

Як підготувати до відправки посилки автобусом?

Щоб процес доставки пройшов якомога простіше за зручніше, потрібно зробити декілька дій:

  1. Вибирайте правильно автобусного перевізника, який зможе надати таку послугу. Від цього залежить Ваш спокій. Зверніть увагу на відгуки, маршрутну мережу та частоту відправлень. 

  2. Правильно запакуйте свою посилку. Якщо речей багато, виберіть міцну дорожню сумку або валізу, яка забезпечить надійність при транспортуванні. При пакуванні слід звертати увагу, щоб розмір валізи відповідав об’єму речей. Намагайтесь не допускати наявності великої кількості вільного місця всередині.

  3. Обов’язково позначне свою валізу, вказавши місто відправлення та прибуття, дані особи, яка буде отримувати посилку. Обов’язково вкажіть контактний номер телефону, за допомогою якого можна буде оперативно зв’язатися з приймаючою стороною, щоб попередити про можливі затримки, чи про те, що автобус уже скоро буде на місці призначення.

При правильному підході до організації процесу у вас виникне мінімум труднощів та несподіваних ситуацій.

Куди звертатися для відправлення посилки?

Добре вивчивши маршрут руху автобуса, а також вивчивши графік його руху, свій вантаж слід, в більшості випадків, доставити на місце відправлення автобуса. Зазвичай це автовокзал або зупинка громадського транспорту. Також автобуси часто відправляються із парковок біля залізничного вокзалу, що робить зручним процес доїзду до потрібно місця.

Також слід попередньо зв’язатися зі службою підтримки перевізника та уточнити місце та час, коли можна передати посилку автобусом. Через те, що часто в перевізника є пункти відправлення посилок, щоб клієнтам було зручно організувати свій час.

Чи потрібно заповнювати якісь документи для передачі посилки автобусом?

Зазвичай, якщо потрібно передати посилку автобусом, не потрібно заповнювати додаткові документи. Проте слід звернути увагу саме на маркування посилки, про яке ми писали вище.

Яка вартість відправки посилки автобусом за кордон?

Вартість надання такої послуги залежить від багатьох факторів, тому усі потрібні параметри слід врахувати, приймаючи рішення в виборі методу доставки. На що впливає вартість посилки автобусом:

  • Розмір та вага. Тут усе просто, чим більша вага та/або розмір вашого пакунка, тим більша вартість. Враховуйте такий параметр, як “об’ємна вага”. В більшості випадків вона розраховується за формулою:
    Об'ємна вага (кг) = (Довжина (см) × Ширина (см) × Висота (см)) / 4000*
    *даний коефіцієнт індивідуальний і залежить від умов транспортної фірми.

  • Довжина маршруту. Як правило, чим більша відстань між містами відправлення та прибуття, тим більше потрібно буде заплатити, щоб передати посилку автобусом. 

  • Мінімальна ціна. Більшість транспортних фірм встановлюють мінімальну ціну за надання таких послуг. Тому можна не сподіватися, що вдасться передати пакунок вагою 1 кг за 60 грн в іншу країну.

Вартість посилки за кордон автобусом залежить від багатьох чинників, але взявши до уваги інформацію вище, ви зможете тримати руку на пульсі під час попереднього прорахунку ціни послуги.

perevezenna_bagazu_v_avtobusah.jpg

Як і де отримувача може отримати посилку?

Як і у випадку місця відправлення посилки, отримати її можна на зупинці, куди прибуває автобус. Зверніться до служби підтримки перевізника, щоб уточнити додаткові пункти (офіси, партнерські служби чи магазини), на яких ви зможете отримати свою посилку.

Що заборонено перевозити автобусом?

Ми уже раніше розповідали про список продуктів та речей, які не можна перевозити через державний кордон. Якщо ви пропустили, то радимо ознайомитися з інформацією на сторінці Що не можна перевозити через кордон туристу, а що дозволено?

Ці ж самі правила стосуються і передачі посилки автобусом. Проте слід також виключити зі списку:

  1. Будь-який алкоголь чи тютюнові вироби.

  2. Їжу, яка швидко псується.

  3. Готівку, сховану в посилці.

Цей список не є вичерпним, тому ми радимо попередньо звертатися до представників перевізника за уточненням.

Що робити, якщо виявлено пошкодження посилки?

У випадку, коли посилка виявилась пошкодженою, слід звернутися до представників компанії перевізника. Обов’язково зафіксуйте цей факт, коли отримуєте посилку, зробіть фотографії, де чітко видно ступінь пошкодження та їх наслідки. 

Вагові та розмірні обмеження для посилок.

Однією із переваг використання автобусних перевезень як способу доставлення посилки за кордон є гнучкість щодо розміру та ваги. Проте обмеження, все-таки існують. Рекомендована вага посилки – 20-30 кг. 

Якщо можна зменшити розмір посилки, демонтувавши якісь складові або комфортніше перепакувавши, обов'язково зробіть це. Це не тільки зменшить ціну, а й зменшить ризик того, що водій відмовить у перевезені негабаритного багажу.

Наприклад, якщо Вам потрібно передати велосипед, він повинен бути в розібраному вигляді зі знятими педалями та колесами й повернутим рулем.

Переваги відправлення посилок автобусом роблять цей метод все більш популярним як для приватних осіб, так і для бізнесу. Однак перед тим як користуватися цим способом, важливо ознайомитися з його обмеженнями та потенційними ризиками. Обирайте перевізника з хорошою репутацією, який пропонує якісні послуги з доставки, щоб гарантувати безпечне та швидке отримання вашої посилки.


Footer BG